Dzisiaj jest: Wtorek, 02.06.2020 Imieniny: Erazma i Marianny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sernik jaglany z amaretto


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Spód
  • 200 g  otrębów granulowanych z czarną porzeczką
  • 50 g  masła lub oleju kokosowego
  • 50 g  mąki razowej
    Masa
  • 180 g  kaszy jaglanej
  • 100 g  orzechów nerkowca
  • 100 g  miodu
  • 50 ml  likieru amaretto
  • 500 ml  wody

Sposób przyrządzania:

  1. Składniki na spód wymieszaj, wyłóż dno tortownicy. Piecz 20 minut w temperaturze 190 st. C. Ostudź.
  2. W garnku o grubym dnie zagotuj wodę z kaszą jaglaną. Przykryj i gotuj na małym ogniu około 50 minut, aż kasza wchłonie wodę i będzie się rozpadać.
  3. Nerkowce zmiel, zmiksuj z miodem i amaretto. Dodaj kaszę, zmiksuj. Masę przelej na podpieczony spód, zostaw na 30 minut.
  4. Przykryj wierzch masy folią spożywczą i wstaw sernik do lodówki na minimum 4 godziny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE