Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- Masa serowa
- 1 kg sera do serników
- 2 sztuki budynie śmietankowe bez cukru
- 8 sztuk jajek
- 1/2 l kremówki
- 2 szklanki cukru
- sernix
- Spód
- 1/2 kostki margaryny
- 1/2 kg cukru
- 1 sztuka jajko
- 1.5 szklanek mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- Dodatkowo
- polewa czekoladowa
|
|
Sposób przyrządzania:
- Masa serowa: Jajka ubij ze szklanką cukru, a następnie ubij kremówkę z drugą szklanką cukru.
- Ser utrzyj z budyniem i sernixem. Dodaj ubite jajka i kremówkę. Utrzyj wszystko na gładką masę.
- Spód: Wymieszaj wszystkie składniki i wyrób ciasto. Wyłóż je na blachę, a następnie wylej masę serową.
- Piecz 60 minut w 180 st. C. Gdy sernik ostygnie, polej go polewą czekoladową.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka