Dzisiaj jest: Wtorek, 22.09.2020 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Sernik w czekoladzie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

    Masa serowa
  • 1 kg  sera do serników
  • 2 sztuki budynie śmietankowe bez cukru
  • 8 sztuk jajek
  • 1/2 l  kremówki
  • 2 szklanki  cukru
  • sernix
    Spód
  • 1/2 kostki  margaryny
  • 1/2 kg  cukru
  • 1 sztuka jajko
  • 1.5 szklanek  mąki
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
    Dodatkowo
  • polewa czekoladowa

Sposób przyrządzania:

  1. Masa serowa: Jajka ubij ze szklanką cukru, a następnie ubij kremówkę z drugą szklanką cukru.
  2. Ser utrzyj z budyniem i sernixem. Dodaj ubite jajka i kremówkę. Utrzyj wszystko na gładką masę.
  3. Spód: Wymieszaj wszystkie składniki i wyrób ciasto. Wyłóż je na blachę, a następnie wylej masę serową.
  4. Piecz 60 minut w 180 st. C. Gdy sernik ostygnie, polej go polewą czekoladową.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 182


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE