Dzisiaj jest: Niedziela, 31.05.2020 Imieniny: Anieli i Petroneli



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sernik z bakaliami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Sernik dobrze jest kroić nożem wygrzanym we wrzątku.

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • małe, okrągłe biszkopciki
    do wyłożenia spodu średniej wielkości tortownicy
  • 75 dag  serek homogenizowany
  • 3 sztuki  żółtko z jajka
  • 1 szklanka  cukier puder
  • 25 dag  masło
  • 1 szklanka  rodzynki
  • 1 szklanka  skórka z pomarańczy
    smażona
  • 1 opakowanie  czekolada gorzka
  • 2 łyżki  słodka śmietanka

Sposób przyrządzania:

  1. Rodzynki przelej na sicie wrzątkiem, odstaw do odsączenia i przechłodzenia.
  2. Spód średniej wielkości tortownicy wyłóż, miejsce po miejscu, biszkopcikami.
  3. Masło z cukrem pudrem utrzyj na puch, dodaj żółtka.
  4. Gdy składniki się połączą, dodaj ser i bakalie.
  5. Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.
  6. Wstaw sernik do lodówki nawet na kilka godzin.
  7. Dobrze wychłodzony, polej rozpuszczoną w śmietance, pokruszoną czekoladą i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.
  8. Smacznego! :)



Przepis dodany przez:

miczek123

Posty : 3

Przepisy: 49


Zobacz więcej na temat:

sernikprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE