Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- małe, okrągłe biszkopciki
do wyłożenia spodu średniej wielkości tortownicy - 75 dag serek homogenizowany
- 3 sztuki żółtko z jajka
- 1 szklanka cukier puder
- 25 dag masło
- 1 szklanka rodzynki
- 1 szklanka skórka z pomarańczy
smażona - 1 opakowanie czekolada gorzka
- 2 łyżki słodka śmietanka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rodzynki przelej na sicie wrzątkiem, odstaw do odsączenia i przechłodzenia.
- Spód średniej wielkości tortownicy wyłóż, miejsce po miejscu, biszkopcikami.
- Masło z cukrem pudrem utrzyj na puch, dodaj żółtka.
- Gdy składniki się połączą, dodaj ser i bakalie.
- Całość dokładnie wymieszaj i przełóż do formy.
- Wstaw sernik do lodówki nawet na kilka godzin.
- Dobrze wychłodzony, polej rozpuszczoną w śmietance, pokruszoną czekoladą i ponownie wstaw do lodówki na godzinę.
- Smacznego! :)