Dzisiaj jest: Sobota, 06.06.2020 Imieniny: Pauliny i Laury



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Sernik z owocami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

    Masa serowa
  • 1 kg  sera białego mielonego
  • 1 szklanka  cukru (czubata)
  • 200 g  masła
  • 4 sztuki jajka
  • 2 opakowania  budyniu waniliowego
  • 2 łyżki  soku z cytryny
    Dodatkowo
  • 1 sztuka puszka brzoskwiń w syropie
  • 1 sztuka kiwi
  • 1 opakowanie  galaretki cytrynowej
  • papier do pieczenia
  • 100 g  margaryny

Sposób przyrządzania:

  1. Masa serowa: Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Ciągle ucierając stopniowo dodawaj jajka, ser oraz budyń w proszku. Całość wymieszaj z sokiem z cytryny.
  2. Sernik: Spód tortownicy o średnicy 28 cm wyłóż papierem do pieczenia, a boki wysmaruj margaryną. Do tak przygotowanej formy wyłóż masę serową. Piecz 60 minut w temperaturze 175 st. C. Po upieczeniu zostaw ciasto w formie i odstaw, by wystygło.
  3. Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki gorącej wody. Brzoskwinie odsącz z zalewy i pokrój w półksiężyce. Kiwi obierz, pokrój w plasterki i sparz wrzątkiem.
  4. Na wierzchu sernika ułóż kawałki brzoskwiń i kiwi. Zalej tężejącą galaretką. Odstaw, żeby galaretka zastygła.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE