Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Serowe ciastka z dżemem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 14 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego srebrzystego
  • 275 g  ciasta francuskiego
  • białko
  • mały słoiczek dżemu żurawinowego

Sposób przyrządzania:

  1. Z rozwałkowanego ciasta francuskiego wytnij szklanką kółka.
  2. Krążki posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp startym na tarce serem. Na wierzchu połóż 1/2 łyżeczki dżemu żurawinowego.
  3. Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (pamiętaj o odstępach, bo w czasie pieczenia urosną). Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C. Piecz 15-20 minut, aż ładnie się zrumienią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE