Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Śliwkowe crumble


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

angielska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 300 g  śliwek węgierek
  • 1 łyżeczka  masła
  • 50 g  margaryny
  • 2 łyżeczki  imbiru w proszku
  • 50 g  cukru
  • 100 g  mąki
  • płatki migdałowe do posypania
  • dowolne lody

Sposób przyrządzania:

  1. Śliwki umyj i wypestkuj. Ułóż owoce w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym wcześniej masłem.
  2. Na małym ogniu rozpuść w rondelku margarynę. Dodaj imbir w proszku, cukier, a po chwili mąkę i wymieszaj. Uformuj kulę i rozkrusz ją nad owocami. Posyp płatkami migdałowymi.
  3. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. C. Podawaj ciepłe z ulubionymi lodami.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE