Dzisiaj jest: Sobota, 28.05.2022 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Smażone banany w sosie limonkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 łyżki  budyniu waniliowego w proszku
  • 40 g  cukru
  • 4 sztuki małe banany
  • 50 g  masła
  • 2 sztuki limonki + 2 łyżki soku z limonki do posmarowania

Sposób przyrządzania:

  1. 200 ml wody połącz z budyniem oraz cukrem i, mieszając, doprowadź do wrzenia. Gotuj 2 minuty.
  2. Limonki umyj. Z 1 owocu obieraczką zetrzyj skórkę, uzyskując cienkie paski, a następnie wyciśnij sok. Drugą limonkę pokrój ze skórką w cienkie plasterki. Plasterki limonki, sok oraz skórkę dodaj do rondla i wymieszaj.
  3. Banany obierz, posmaruj sokiem z limonki i podsmaż na maśle. Podawaj z sosem limonkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE