Dzisiaj jest: Sobota, 29.01.2022 Imieniny: Zdzisława i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Smażone lody


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • herbatniki
  • ulubione lody
  • 1 sztuka jajko
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Z lodów uformuj kulki i włóż je na 2 godziny do zamrażarki.
  2. Herbatniki pokrusz do miseczki.
  3. Wyjmuj pojedynczo kulki lodów z lodówki i obtaczaj je w pokruszonych herbatnikach. Ponownie włóż lody do zamrażarki.
  4. Jajko roztrzep i kolejno obtaczaj w nim kulki lodów, a następnie panieruj je w okruchach ciastek. Włóż do zamrażarki najlepiej na całą noc.
  5. Wlej do garnka tyle oleju, aby kulki mogły w nim pływać i dobrze go rozgrzej. Smaż je 20 sekund. Po 10 sekundach obróć kulki w oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE