Dzisiaj jest: Wtorek, 13.04.2021 Imieniny: Przemysława i Hermenegildy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Smażony ananas


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka średni ananas
  • 10 dag  masła
  • 5 łyżek  cukru
  • 1/2 szklanki  białego wina
  • 4 łyżki  płatków migdałowych
  • żurawina ze słoika
  • 1/2 szklanki  kremówki
  • 1 szczypta  cynamonu

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Kremówkę ubij na sztywno i wstaw do lodówki.
  2. Ananasa obierz, pokrój w cienkie plastry, usuń rdzeń. Na patelni rozgrzej masło, wsyp cukier i wrzuć plastry ananasa. Owoce oprósz cynamonem i smaż przez 5 minut. Następnie podlej winem, a gdy odparuje przełóż ananasa na talerze.
  3. Przed podaniem posyp uprażonymi płatkami migdałowymi i udekoruj bitą śmietaną oraz żurawiną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE