Dzisiaj jest: Wtorek, 25.06.2024 Imieniny: Łucji i Wilhelma



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sorbet arbuzowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 kg  arbuza
  • sok z 1 limonki
  • 1/4 szklanki  cukru
  • 1/4 szklanki  wody

Sposób przyrządzania:

  1. W garnku podgrzej wodę z cukrem. Gdy zacznie bulgotać, gotuj jeszcze 4 minuty. Następnie zdejmij z ognia i odstaw do przestygnięcia.
  2. Arbuz obierz ze skórki, usuń pestki, a miąższ pokrój na kawałki. Przełóż do miski i zmiksuj. Dodaj syrop oraz sok z limonki i wymieszaj. Przelej do pojemnika i wstaw na noc do zamrażarki.
  3. Zamrożony sorbet wyjmij na 10 minut przez podaniem i rozkrusz blenderem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE