Dzisiaj jest: Sobota, 06.03.2021 Imieniny: Róży i Wiktora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Szarlotka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 15 osób


Składniki

    Ciasto
  • 600 g  mąki
  • 200 g  margaryny
  • 3 łyżki  śmietany
  • 100 g  cukru pudru
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 4 sztuki żółtka
    Warstwa owocowa
  • 2 łyżki  cukru
  • 1 łyżeczka  cynamonu
  • 1.5 kg  jabłek
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • cukier puder

Sposób przyrządzania:

  1. Z mąki, margaryny, śmietany, cukru pudru, proszku do pieczenia i żółtek zagnieć ciasto. Podziel je na dwie równe części i rozwałkuj. Jeden placek włóż do blachy.
  2. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i odsącz. Wyłóż owoce na ciasto w blasze. Posyp bułką tartą, cynamonem i cukrem. Całość przykryj drugim plackiem ciasta.
  3. Piecz 40-45 minut w temperaturze 180 st. C. Następnie przestudź ciasto i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE