Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tarta z bananami i kajmakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 460 g  kajmaku
  • 125 g  margaryny
  • 3 sztuki banany
  • 200 g  mąki
  • 2 sztuki żółtka
  • 50 g  cukru
  • sok z 1 cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z cukrem. Dodaj żółtka oraz posiekaną margarynę. Zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż na pół godziny do lodówki.
  2. Po tym czasie rozwałkuj ciasto i wylep nim natłuszczoną i obsypaną mąką formę do tarty. Ciasto nakłuj widelcem i piecz 15 minut w 180 st. C.
  3. Banany obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Ułóż na przestudzonym cieście. Kajmak przełóż do szprycy i udekoruj nim tartę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE