Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 460 g kajmaku
- 125 g margaryny
- 3 sztuki banany
- 200 g mąki
- 2 sztuki żółtka
- 50 g cukru
- sok z 1 cytryny
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mąkę wymieszaj z cukrem. Dodaj żółtka oraz posiekaną margarynę. Zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż na pół godziny do lodówki.
- Po tym czasie rozwałkuj ciasto i wylep nim natłuszczoną i obsypaną mąką formę do tarty. Ciasto nakłuj widelcem i piecz 15 minut w 180 st. C.
- Banany obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Ułóż na przestudzonym cieście. Kajmak przełóż do szprycy i udekoruj nim tartę.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka