Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Tarta z bananami i kajmakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 460 g  kajmaku
  • 125 g  margaryny
  • 3 sztuki banany
  • 200 g  mąki
  • 2 sztuki żółtka
  • 50 g  cukru
  • sok z 1 cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z cukrem. Dodaj żółtka oraz posiekaną margarynę. Zagnieć ciasto, zawiń je w folię i włóż na pół godziny do lodówki.
  2. Po tym czasie rozwałkuj ciasto i wylep nim natłuszczoną i obsypaną mąką formę do tarty. Ciasto nakłuj widelcem i piecz 15 minut w 180 st. C.
  3. Banany obierz, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny. Ułóż na przestudzonym cieście. Kajmak przełóż do szprycy i udekoruj nim tartę.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE