Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Tęczowy przysmak


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  żółtej galaretki
  • 1 opakowanie  czerwonej galaretki
  • 200 g  serka waniliowego
  • 3 łyżki  żelatyny
  • owoce kandyzowane do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Rozpuść żółtą galaretkę w gorącej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzony płyn rozlej chochelką do 4 wysokich przezroczystych pucharków. Następnie odstaw galaretki do lodówki, by stężały.
  2. 3 łyżki żelatyny rozpuść w 1 szklance gorącej wody. Serki przełóż do miski, dodaj żelatynę i wymieszaj. By masa od razu się nie ścięła, miskę włóż do garnka z gorącą wodą.
  3. Gdy galaretki stężeją, nałóż na nie porcje kremu waniliowego i pucharki wstaw do lodówki na 10-15 minut.
  4. Zrób czerwoną galaretkę i gdy zacznie tężeć, zalej nią wierzchy deserów. Schłodź. Przed podaniem udekoruj kandyzowanymi owocami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE