Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Tęczowy przysmak


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  żółtej galaretki
  • 1 opakowanie  czerwonej galaretki
  • 200 g  serka waniliowego
  • 3 łyżki  żelatyny
  • owoce kandyzowane do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Rozpuść żółtą galaretkę w gorącej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzony płyn rozlej chochelką do 4 wysokich przezroczystych pucharków. Następnie odstaw galaretki do lodówki, by stężały.
  2. 3 łyżki żelatyny rozpuść w 1 szklance gorącej wody. Serki przełóż do miski, dodaj żelatynę i wymieszaj. By masa od razu się nie ścięła, miskę włóż do garnka z gorącą wodą.
  3. Gdy galaretki stężeją, nałóż na nie porcje kremu waniliowego i pucharki wstaw do lodówki na 10-15 minut.
  4. Zrób czerwoną galaretkę i gdy zacznie tężeć, zalej nią wierzchy deserów. Schłodź. Przed podaniem udekoruj kandyzowanymi owocami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE