Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1 opakowanie żółtej galaretki
- 1 opakowanie czerwonej galaretki
- 200 g serka waniliowego
- 3 łyżki żelatyny
- owoce kandyzowane do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Rozpuść żółtą galaretkę w gorącej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ostudzony płyn rozlej chochelką do 4 wysokich przezroczystych pucharków. Następnie odstaw galaretki do lodówki, by stężały.
- 3 łyżki żelatyny rozpuść w 1 szklance gorącej wody. Serki przełóż do miski, dodaj żelatynę i wymieszaj. By masa od razu się nie ścięła, miskę włóż do garnka z gorącą wodą.
- Gdy galaretki stężeją, nałóż na nie porcje kremu waniliowego i pucharki wstaw do lodówki na 10-15 minut.
- Zrób czerwoną galaretkę i gdy zacznie tężeć, zalej nią wierzchy deserów. Schłodź. Przed podaniem udekoruj kandyzowanymi owocami.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku