Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
250 g chudego kremowego twarożku
2 sztuki żółtka
16 g cukru wanilinowego
6 sztuk podłużnych biszkoptów
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
1 łyżeczka kakao
|
|
Sposób przyrządzania:
- Serek przełóż do miski. Dodaj żółtka i cukier wanilinowy. Składniki utrzyj na gładką kremową masę. Włóż do lodówki.
- Kawę rozpuść w 100 ml gorącej wody. Odstaw do ostygnięcia.
- Biszkopty połam na mniejsze kawałki i skrop kawą. Połowę ciastek ułóż w pucharkach i przykryj połową kremu twarogowego. Ponownie ułóż warstwę z biszkoptów i przykryj resztą kremu.
- Gotowy deser przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posyp kakao.
Źródło przepisu: Poradnik Smakosza