Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Torcik jabłkowy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 300 g  cukru
  • 150 g  mąki pszennej
  • 1 łyżeczka  proszku do pieczenia
  • 3 łyżki  mąki ziemniaczanej
  • 200 ml  soku owocowego
  • 1 kg  jabłek
  • 600 g  śmietany 18%
  • 500 g  śmietany kremówki
  • 1 opakowanie  żelatyny
  • 4 sztuki jajka

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka utrzyj z 80 g cukru. Dodaj mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Ciasto wylej do tortownicy i piecz 25 minut w temperaturze 200 st. C.
  2. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i gotuj przez 8 minut w soku owocowym wymieszanym ze 100 g cukru. Następnie zagęść syrop mąką ziemniaczaną i wyłóż go na upieczony biszkopt.
  3. Śmietanę 18% wymieszaj z pozostałym cukrem i żelatyną. Wstaw do lodówki, by stężało. Następnie do tężejącej masy dodaj ubitą kremówkę. Rozsmaruj masę śmietanową na jabłkach. Wstaw ciasto do lodówki na 4 godziny.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE