Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 6 - 10 osób
Składniki
- Ciasto
- 350 g biszkopty
okrągłe - 1 opakowanie krem karpatkowy
- 3 szklanki mleko
- 250 g masło
- 2 sztuki mango
- 1 opakowanie galaretka
kiwi
- Poncz
- 1/2 szklanki woda
- 1/2 szklanki likier pomarańczowy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Biszkopty nasączyć ponczem.
- Krem karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu, zwiększając podaną ilość mleka o szklankę.
- Owoce mango bardzo drobno pokroić.
- Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, następnie przestudzić.
- W tortownicy układać warstwami: biszkopty, krem, owoce, znów biszkopty, krem i owoce.
- Na wierzch wylać tężejącą galaretkę.
- Udekorować dowolnie.
- Trzymać w lodówce do momentu stężenia galaretki.