Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Trufle czekoladowo-pomarańczowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Czekoladowe trufle z nutą pomarańczy są wspaniałym pomysłem na deser. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do kawy.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  ciastka
    typu HIT
  • 100 g  czekolada gorzka
  • 100 g  skórka z pomarańczy
  • 50 ml  likier pomarańczowy
    Dodatkowo:
  • 1 opakowanie  czekolada
    w formie kropelek

Sposób przyrządzania:

  1. Ciastka zmiksuj na proszek. W kąpieli wodnej rozpuść gorzką czekoladę i dodaj do niej proszek z ciastek, skórkę pomarańczową oraz likier. Wszystkie składniki wymieszaj na jednolitą masę. Z uzyskanej masy formuj kuleczki. Każdą kulkę obtocz w kropelkach czekoladowych. Gotowe trufle schłodź w lodówce.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Teddy

Posty : 13

Przepisy: 136


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE