Dzisiaj jest: Poniedziałek, 01.06.2020 Imieniny: Jakuba i Konrada



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Trufle orzechowo-serowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 100 g  kaszy jaglanej
  • 50 g  suszonych moreli
  • 50 g  suszonych śliwek
  • 100 g  pistacji

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę jaglaną wypłucz i zalej 2 szklankami wrzącej, osolonej wody. Po 5 minutach dodaj drobno pokrojone bakalie i gotuj na małym ogniu, aż kasza całkowicie wchłonie wodę. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj z kaszą.
  3. Z przygotowanej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz je w drobno pokruszonych pistacjach.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE