Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Trufle orzechowo-serowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 100 g  kaszy jaglanej
  • 50 g  suszonych moreli
  • 50 g  suszonych śliwek
  • 100 g  pistacji

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę jaglaną wypłucz i zalej 2 szklankami wrzącej, osolonej wody. Po 5 minutach dodaj drobno pokrojone bakalie i gotuj na małym ogniu, aż kasza całkowicie wchłonie wodę. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj z kaszą.
  3. Z przygotowanej masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego i obtocz je w drobno pokruszonych pistacjach.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE