Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 6 osób
Składniki
- Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE
- 1/4 szklanki śmietany kremówki
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1/4 szklanki migdałów Bakalland
- 1/4 szklanki wiórków kokosowych Bakalland
|
|
Sposób przyrządzania:
- Czekoladę łamiemy na kosteczki i umieszczamy w rondelku z grubym dnem, razem ze śmietaną kremówką . Podgrzewamy na małym ogniu mieszając, aż czekolada się roztopi.
- Masę przelewamy do 2 małych miseczek i schładzamy w lodówce przez 4 godziny, aż zastygnie na tyle, aby można było ją formować.
- Łyżeczką nabieramy masę i lepimy z niej małe kuleczki. Obtaczamy czekoladki w cukrze pudrze, wiórkach kokosowych oraz posiekanych migdałach. Całość układamy w małych papilotkach. Wstawiamy do lodówki do czasu ich podania.