Dzisiaj jest: Sobota, 19.09.2020 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Trufle z ciecierzycą w zielonej herbacie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 75 g  suchej ciecierzycy
  • 2 łyżki  serka mascarpone
  • 3 łyżki  mleka
  • 35 g  czekolady
  • 4 łyżki  mielonych migdałów
  • 5 łyżek  mleka w proszku
  • 2-3 łyżki  zielonej herbaty w proszku

Sposób przyrządzania:

  1. Ciecierzycę namocz na noc. Następnego dnia gotuj ją przez 1,5 godziny. Ugotowaną ciecierzycę przełóż do miski. Dodaj mleko oraz serek mascarpone i zmiksuj.
  2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i dodaj do ciecierzycy razem z migdałami oraz mlekiem w proszku. Wymieszaj wszystko dokładnie i wstaw na 5 godzin do lodówki.
  3. Po tym czasie formuj z masy kulki i obtaczaj je w zielonej herbacie.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE