Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 450 g mąka
- 300 g masło
- 2 sztuki jajka
- 150 g cukier
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 2 łyżki śmietana
18% - 1/2 opakowania krem czekoladowy
- 1 sztuka banan
- 2 sztuki mandarynka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mąkę przesiej do miski. Dodaj jajka, cukier, proszek do pieczenia, śmietanę oraz pokrojone na mniejsze kawałki masło. Zagnieć ciasto, uformuj z niego kulę, zawiń w folię i włóż do lodówki na 60 minut.
- Po tym czasie rozwałkuj ciasto i przy pomocy foremek wytnij z niego serduszka. Tak przygotowane ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Środek każdego ciastka posmaruj kremem czekoladowym. Na krem nałóż cząstki mandarynek i plasterki bananów. Piecz 15 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka