Dzisiaj jest: Środa, 19.01.2022 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Walentynkowe serduszka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 1 sztuka słoik konfitury wiśniowej
  • 1 sztuka jajko
  • foremki w kształcie serduszek w dwóch rozmiarach

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto rozwiń na blacie i wykrój 8 dużych serduszek. W czterech z nich na środku wykrój mniejsze serduszka.
  2. Całe serca posmaruj roztrzepanym jajkiem i przyklej na nich drugie serca z otworem w kształcie mniejszego serduszka.
  3. Tak przygotowane ciastka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Posmaruj jajkiem, do małego serca nałóż łyżeczką konfiturę z wiśni. Piecz, aż ciasto się podniesie i utworzy się większy dołek na nadzienie. Dołóż konfitury wiśniowej i piecz, aż serduszka się zrumienią.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE