Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 2 sztuki duże lub 4 mniejsze brzoskwinie
- 4 łyżeczki cukru
- 2 łyżki likieru kokosowego
- 500 ml mleka
- 4.5 łyżki błyskawicznej kaszy manny
- 4 łyżeczki cukru waniliowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brzoskwinie obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w kostkę. Następnie włóż owoce do garnka, dodaj cukier oraz likier i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut, aż brzoskwinia zacznie się rozpadać. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dolej trochę wody.
- W 3/4 szklanki mąki rozrób kaszę mannę. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem waniliowym. Gdy zacznie wrzeć, wlej kaszę mannę, cały czas mieszając. Gotuj 5 minut, co jakiś czas mieszając.
- Kaszę rozlej do 3 miseczek. Polej sosem brzoskwiniowym. Udekoruj listkami mięty.
Źródło przepisu: przyślij przepis!