Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Waniliowa manna z sosem brzoskwiniowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 2 sztuki duże lub 4 mniejsze brzoskwinie
  • 4 łyżeczki  cukru
  • 2 łyżki  likieru kokosowego
  • 500 ml  mleka
  • 4.5 łyżki  błyskawicznej kaszy manny
  • 4 łyżeczki  cukru waniliowego

Sposób przyrządzania:

  1. Brzoskwinie obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój w kostkę. Następnie włóż owoce do garnka, dodaj cukier oraz likier i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut, aż brzoskwinia zacznie się rozpadać. Jeżeli masa będzie zbyt gęsta dolej trochę wody.
  2. W 3/4 szklanki mąki rozrób kaszę mannę. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem waniliowym. Gdy zacznie wrzeć, wlej kaszę mannę, cały czas mieszając. Gotuj 5 minut, co jakiś czas mieszając.
  3. Kaszę rozlej do 3 miseczek. Polej sosem brzoskwiniowym. Udekoruj listkami mięty.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE