Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Waniliowe gofry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 250 g  cukru
  • 2 łyżeczki  cukru wanilinowego
  • 250 g  mąki
  • 250 g  twarogu
  • 6 sztuk jajek
  • 250 g  miękkiego masła
  • 100 g  suszonej żurawiny
  • cukier puder do posypania

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym, a następnie dodaj twaróg, jajka oraz masło. Składniki starannie wymieszaj na gładką masę.
  2. Do ciasta wrzuć suszoną żurawinę i dokładnie wymieszaj. Gofrownicę dobrze rozgrzej.
  3. Porcje ciasta wylewaj za pomocą chochli na dolną część gofrownicy, po czym zamknij pokrywę. Gofry piecz przez kilka minut na złoty kolor.
  4. Gotowe gofry przełóż na kratkę kuchenną i posyp cukrem pudrem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE