Dzisiaj jest: Środa, 03.06.2020 Imieniny: Leszka i Kłotyldy



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Włoskie zapomnienie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  serka mascarpone
  • 460 g  Kajmaku Bakalland o smaku Tiramisu
  • 4 sztuki jajka
  • 50 ml  likieru Amaretto
  • 1 opakowanie  rurek waflowych (czekoladowych lub o innym smaku)
  • ulubione owoce (mango, brzoskwinia, nektarynka

Sposób przyrządzania:

  1. Owoce kroimy w kostkę i zalewamy połową likieru Amaretto.
  2. Przygotowujemy masę: żółtka mieszamy z Kajmakiem Tiramisu Bakalland, dodajemy serek, a na koniec wlewamy resztę likieru. W drugiej misce ubijamy białka i stopniowo dodajemy je do masy serowej, delikatnie mieszając, aby masa pozostała sztywna.
  3. Do pucharków wkładamy owoce i dodajemy przygotowaną masę. Zakrywamy je folią spożywczą i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy słodkimi rurkami.


Źródło przepisu: Informacja prasowa


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 13


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE