Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
200 g sera pleśniowego błękitnego
3 łyżki otrębów owsianych
2 szklanki mąki pszennej
2 sztuki jajka
250 ml jogurtu naturalnego
125 g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mąkę, otręby, proszek do pieczenia oraz sól wsyp do miski i wymieszaj.
- W drugim naczyniu wymieszaj jajka z jogurtem oraz roztopionym i ostudzonym masłem (można je zmiksować).
- Płynną masę przelej do miski z suchymi składnikami i mieszaj, aż wszystko się połączy. Ser pokrój w grubą kostkę.
- Papilotki na muffiny napełnij ciastem do 2/3 wysokości. W środek każdej włóż kostkę sera. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca