Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 10 - 12 osób
Składniki
- 200 g sera pleśniowego błękitnego
- 3 łyżki otrębów owsianych
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 sztuki jajka
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 125 g masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mąkę, otręby, proszek do pieczenia oraz sól wsyp do miski i wymieszaj.
- W drugim naczyniu wymieszaj jajka z jogurtem oraz roztopionym i ostudzonym masłem (można je zmiksować).
- Płynną masę przelej do miski z suchymi składnikami i mieszaj, aż wszystko się połączy. Ser pokrój w grubą kostkę.
- Papilotki na muffiny napełnij ciastem do 2/3 wysokości. W środek każdej włóż kostkę sera. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca