Dzisiaj jest: Piątek, 29.05.2020 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Wykwintne muffiny


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 200 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 3 łyżki  otrębów owsianych
  • 2 szklanki  mąki pszennej
  • 2 sztuki jajka
  • 250 ml  jogurtu naturalnego
  • 125 g  masła
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę, otręby, proszek do pieczenia oraz sól wsyp do miski i wymieszaj.
  2. W drugim naczyniu wymieszaj jajka z jogurtem oraz roztopionym i ostudzonym masłem (można je zmiksować).
  3. Płynną masę przelej do miski z suchymi składnikami i mieszaj, aż wszystko się połączy. Ser pokrój w grubą kostkę.
  4. Papilotki na muffiny napełnij ciastem do 2/3 wysokości. W środek każdej włóż kostkę sera. Piecz około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE