Dzisiaj jest: Środa, 08.07.2020 Imieniny: Elżbiety i Prokopa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Zebra


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 1.5 szklanek  cukru
  • 4 sztuki jajka
  • 2 szklanki  mąki + 3 łyżki
  • 3/4 szklanki  oleju
  • 1 szklanka  gorącej wody
  • 3 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1 sztuka cukier wanilinowy
  • 3 łyżki  kakao

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym. Ubij pianę z białek. Dodawaj do żółtek na zmianę: 2 szklanki mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, olej i wodę. Połącz masę z pianą z białek i dobrze wymieszaj.
  2. Podziel ciasto na dwie części. Do jednej dodaj 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao i wymieszaj.
  3. Na środek tortownicy wylewaj na zmianę po 1 łyżce jasnego i 1 łyżce ciemnego ciasta. Piecz 50 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE