Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 4 sztuki duże jabłka
- 50 g żurawiny suszonej np. Bakalland
- 50 g płatków migdałowych np. Bakalland
- 1 łyżeczka płynnego miodu
- 1 szczypta cynamonu
- 4 łyżki wody
- cukier puder do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z jabłek należy wydrążyć gniazda nasienne, a potem natrzeć je od środka cynamonem.
- Żurawinę i płatki migdałów wymieszać z odrobiną wody i płynnym miodem. Tak powstały farsz wyłożyć do środka jabłek. Zapiekać około 20 minut w temperaturze 160-180 stopni.
- Udekorować cukrem pudrem.
Źródło przepisu: Informacja prasowa - Media forum