Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Chilli con carne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

?

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 400 g  mielonej wołowiny
  • 1/2 sztuki puszki kukurydzy
  • 1/2 sztuki puszki czerwonej fasoli Red Kidney
  • 4 sztuki pomidory
  • 5 łyżeczek  przecieru pomidorowego
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1/2 sztuki papryczki chilli
  • 2 szczypty  przyprawy do dań meksykańskich
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Na oliwie zeszklij posiekany czosnek. Dodaj wołowinę i chwilę podsmaż. Dorzuć odsączoną z zalewy fasolę i kukurydzę. Smaż kilka minut, ciągle mieszając, żeby nie przywarło.
  2. W tym czasie umyj pomidory, zalej wrzątkiem i zdejmij skórkę. Pokrój w kostkę. Wrzuć na patelnię i wymieszaj. Dopraw odrobiną soli i przyprawą meksykańską.
  3. Dodaj drobno posiekaną czerwoną papryczkę chilli i przecier pomidorowy. Całość starannie wymieszaj.
  4. Duś pod pokrywą ok. 15 minut.
Smacznego



Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 33


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE