Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Bigos z pieczonymi ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  wędzonego boczku
  • 270 g  wędzonych frankfurterek
  • 800 g  kapusty kiszonej
  • 550 g  ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Boczek pokrój w kostkę, frankfurterki w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Następnie wrzuć boczek i frankfurterki. Smaż przez 10 minut.
  3. Do mięsa dodaj kapustę i 1/2 szklanki wody. Duś 1,5 godz., od czasu do czasu dolewając wodę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Ziemniaki umyj, pokrój na ósemki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż na nim pokrojone ziemniaki. Skrop je olejem i posyp solą.
  5. Piecz 40 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE