Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Cannelloni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka duża cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 250 g  mielonej wołowiny
  • 1/2 łyżeczki  suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki  suszonej szałwii
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki  koncentratu pomidorowego
  • 1 sztuka mała puszka obranych pomidorów (400 g)
  • 150 g  parmezanu świeżo startego
  • 3 łyżki  kwaśnej śmietany
  • 250 g  cannelloni (bez podgotowania, suchego)
  • 50 g  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę oraz czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oliwie. Dodać mięso i zesmażyć je na krupki. Zdjąć patelnię z ognia, doprawić mięso solą, pieprzem ,suszonymi ziołami oraz koncentratem i ostudzić je.
  2. Pomidory razem z zalewą włożyć do garnka, pokroić na mniejsze kawałki, podgrzać i dusić bez pokrywki ok. 5 minut. Doprawić solą i pieprze.
  3. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni. Żaroodporną formę wysmarować masłem. Do mięsa domieszać 75 g parmezanu i kwaśną śmietanę. Napełnić cannelloni farszem najlepiej przy użyciu "szprycy" do dekorowania tortów i ciast, ułożyć je w formie i polać sosem pomidorowym. Posypać sosem pomidorowym. Posypać resztą parmezanu i wiórkami masła. Piec ok. 45 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 11

Przepisy: 35


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE