Dzisiaj jest: Sobota, 22.01.2022 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Canneloni z mięsem, pomidorami i mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka bułka
  • 2 sztuki małe cebule
  • 500 g  mielonego mięsa
  • papryka czerwona
  • kukurydza
  • 1 sztuka jajko
  • sól. pieprz, słodka papryka
  • rurki cannelloni
  • 2 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  oliwy
  • puszka pomidorów
  • ulubione zioła (ja dodałam świeże oregano i bazylię)
  • po 2 łyżki masła i mąki
  • po 1/4 litra rosołu i mleka
  • po 100 g goudy i mozzarelli

Sposób przyrządzania:

    Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, a po namoczeniu i odciśnięciu dołożyć do mięsa. Dodać jajko, posiekaną 1 cebulę, przyprawić słodką papryką, solą i pieprzem. Dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę i kukurydzę. Całość wymieszać. Przygotowaną masą wypełnić rurki cannelloni. Drugą cebulkę i czosnek posiekać i zeszklić na oliwie. Dodać pomidory z zalewą, sól, pieprz i ulubione świeże zioła. Gotować ok.10min. Sos pomidorowy i wypełnione cannelloni przełożyć do formy. Masło rozgrzać, posypać mąką, zasmażyć. Wlać przygotowany rosół i mleko, gotować ok.5min cały czas mieszając. Sos przyprawić solą i pieprzem i polać cannelloni. Posypać startą goudą, obłożyć plasterkami mozzarelli. Piec w temp. 200 stopni ok. 45 minut.



    Vitalia PL

    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

    Nicola Temple

    Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


    Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE