Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 3-4 sztuki strąki papryki czerwonej
- 3 sztuki cebule
- 50 dag mielonej wołowiny
- 1 łyżka oleju
- duża puszka pomidorów w zalewie
- puszka czerwonej fasoli
- pieprz cayenne
- pieprz
- sól
- chili
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki, obraną cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić wołowinę. Dodać cebulę i paprykę, dusić na małym ogniu przez10 min.
- Pomidory odsączyć z zalewy, wrzucić do potrawy, dusić razem przez 20-30 min. Po tym czasie wsypać odcedzoną fasolę. Dusić na małym ogniu jeszcze przez 5-10 min., doprawić solą, pieprzem, a także pieprzem cayenne. Doprawić także chilli. Podawać z pieczywem razowym.
Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe