Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
3-4 sztuki strąki papryki czerwonej
3 sztuki cebule
50 dag mielonej wołowiny
1 łyżka oleju
duża puszka pomidorów w zalewie
puszka czerwonej fasoli
pieprz cayenne
pieprz
sól
chili
|
|
Sposób przyrządzania:
- Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki, obraną cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić wołowinę. Dodać cebulę i paprykę, dusić na małym ogniu przez10 min.
- Pomidory odsączyć z zalewy, wrzucić do potrawy, dusić razem przez 20-30 min. Po tym czasie wsypać odcedzoną fasolę. Dusić na małym ogniu jeszcze przez 5-10 min., doprawić solą, pieprzem, a także pieprzem cayenne. Doprawić także chilli. Podawać z pieczywem razowym.
Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe