Dzisiaj jest: Sobota, 30.05.2020 Imieniny: Feliksa i Ferdynanda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Chili con carne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 3-4 sztuki strąki papryki czerwonej
  • 3 sztuki cebule
  • 50 dag  mielonej wołowiny
  • 1 łyżka  oleju
  • duża puszka pomidorów w zalewie
  • puszka czerwonej fasoli
  • pieprz cayenne
  • pieprz
  • sól
  • chili

Sposób przyrządzania:

  1. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki, obraną cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać olej i zrumienić wołowinę. Dodać cebulę i paprykę, dusić na małym ogniu przez10 min.
  2. Pomidory odsączyć z zalewy, wrzucić do potrawy, dusić razem przez 20-30 min. Po tym czasie wsypać odcedzoną fasolę. Dusić na małym ogniu jeszcze przez 5-10 min., doprawić solą, pieprzem, a także pieprzem cayenne. Doprawić także chilli. Podawać z pieczywem razowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE