Dzisiaj jest: Niedziela, 23.06.2024 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Chrupiące skrzydełka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk skrzydełek z kurczaka
  • sól
  • sos sojowy
  • olej
  • 2 sztuki jajka
  • 10 dag  wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki  mąki
  • 15 dag  sera żółtego
    Marynata
  • 5 łyżek  słodkiego sosu chili
  • 2 łyżki  mleka kokosowego

Sposób przyrządzania:

  1. Skrzydełka umyj, osusz i odetnij lotki. Pozostałe części rozetnij w łączeniach na dwa kawałki. Mięso zsuń nożem z kości do stawu, odwróć tak, aby skórka została wewnątrz mięsa. Oprósz solą, i skrop sosem sojowym. Wstaw na 20 minut do lodówki.
  2. Marynata: Sos chili dokładnie wymieszaj z mlekiem kokosowym. Włóż do niego skrzydełka, marynuj przez 6 godzin.
  3. Ser zmiksuj w blenderze i wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Jajka rozkłóć w misce. Skrzydełka obtaczaj w mące, formując z mięsa na końcu kostki kulkę. Następnie panieruj w jajkach i wiórkach kokosowych z serem.
  4. Smaż w rozgrzanym głębokim oleju. Odsącz na ręczniku papierowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE