Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Cielęcina duszona z kukurydzą i pepperoni


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 780 g  cielęciny pokrojonej w grubą kostkę
  • sól
  • pieprz
  • 3 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • 1 łyżka  posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 sztuka posiekana cebula
  • 1 sztuka pomidor obrany i pokrojony w kostkę
  • 1 sztuka papryka pokrojona w kostkę
  • 150 ml  wywaru drobiowego
  • 200 g  kukurydzy z puszki
  • 1/2 łyżeczki  kminku rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki  sproszkowanej papryki
  • 1 sztuka zielony strąk pepperoni pokrojony w kostkę
  • 10 sztuk pomidorów czereśniowych

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso wymieszać z solą, pieprzem, 1 ząbkiem czosnku i natką pietruszki. Pozostawić na około 60 minut do naciągnięcia smaku.
  2. Oliwę rozgrzać i powoli smażyć mięso ze wszystkich stron. Dalej smażyć dodając cebulę, pomidory i paprykę, aż cebula i papryka będą miękkie. Wlać wywar, zagotować, następnie gotować na małym ogniu jeszcze 40 minut pod przykryciem.
  3. Kukurydzę osączyć na sitku. Sproszkowaną paprykę, pepperoni i dużą szczyptę soli zmiksować i wymieszać z mięsem. Pomidory zblanszować, zdjąć skórę i drobno pokroić. Włożyć do mięsa i gotować jeszcze przez około 20 minut.
  4. Po 10 minutach dodać kukurydzę i gotować, aż wszystko będzie miękkie. Podawać z pieczywem wiejskim.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka kucharska


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 48


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE