Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cielęcina śródziemnomorska


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 60 dag  cielęciny bez kości
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  mąki
  • 1/3 szklanki  białego wytrawnego wina
  • 2 sztuki duże strąki zielonej papryki
  • mała ostra papryczka chilli
  • 5 ząbków  czosnku
  • kilkanaście oliwek bez pestek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w dużą kostkę, wrzucić do garnka na rozgrzaną oliwę i lekko zrumienić. Oprószyć mąką, wymieszać, zalać winem połączonym z taką samą ilością wody.
  2. Pomidory sparzyć, usunąć skórkę i pestki, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę, czosnek rozgnieść. Warzywa wraz z przyprawami, czosnkiem i oliwkami wrzucić do mięsa.
  3. Dusić pod przykryciem ok. 90 min, od czasu, do czasu mieszając. Podawać z kluseczkami bądź pieczywem.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka potrawy jednogarnkowe


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE