Dzisiaj jest: Piątek, 03.07.2020 Imieniny: Jacka i Anatola



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Cielęcina z farszem kasztanowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 kg  mostku cielęcego
  • 1/2 kg  kasztanów jadalnych
  • 20 dag  wątróbek drobiowych
  • 15 dag  masła
  • 2 sztuki cebule
  • 1 pęczek  natki
  • 50 ml  koniaku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

    W mostku natnij kieszeń, odcinając częściowo mięso od kości. Kasztany gotuj 45 minut w osolonej wodzie, osącz i obierz z łupinek. Posiekaj wątróbkę, cebule i natkę, oprósz solą i pieprzem, połącz z koniakiem. Posiekane składniki podsmaż (10 minut) na połowie masła. Kasztany pokrój na kawałki, wymieszaj z podsmażonym farszem. Gdy nadzienie przestygnie, napełnij nim kieszeń wyciętą w mostku. Otwór zaszyj bawełnianą nicią. Pozostałe masło zetrzyj na wiórki i posyp nim wnętrze brytfanny. Mostek natrzyj solą i pieprzem, włóż do brytfanny. Piecz 1,5-2 godziny w temp. 200°C, polewając od czasu do czasu tworzącym się sosem. Możesz podawać z zieloną sałatą z pomarańczami.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

    Katarzyna Błażejewska-Stuhr

    Wydawnictwo: Zwierciadło


    Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE