Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Curry z papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 500 g  filetów z piersi kurczaka
  • 1 sztuka cebula
  • 8 łyżek  czerwonej soczewicy
  • 4 łyżki  oleju
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 3 łyżeczki  przyprawy curry
  • 500 ml  bulionu drobiowego
  • 400 ml  mleczka kokosowego
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka pokrój w kostkę. Paprykę umyj, osusz i pokrój w paski. Cebulę i papryczkę chili drobno posiekaj.
  2. W garnku rozgrzej 4 łyżki oleju, podsmaż na nim cebulę. Następnie dodaj kawałki kurczaka i smaż przez 4 minuty, ciągle mieszając. Dodaj papryczkę chili i curry, wymieszaj i chwilę podsmaż.
  3. Zalej kurczaka bulionem i dodaj soczewicę. Gotuj przez 15 minut, by soczewica się rozgotowała. Ciągle mieszając, wlej mleczko kokosowe i zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Natkę pietruszki umyj, osusz, posiekaj i posyp nią gotową potrawę.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE