Dzisiaj jest: Poniedziałek, 07.10.2024 Imieniny: Marii i Marka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Cynaderki w sherry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 osób


Składniki

  • 1 sztuka nerka cielęca
  • 10 dag  tłuszczu (pół na pół oliwy i masła)
  • 1 sztuka kromka ziarnistego chleba
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  sherry
  • natka pietruszki
  • 1/2 łyżeczki  mąki kukurydzianej
  • 2 sztuki gałązki bazylii
  • sól
  • pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

    Nerkę umyj, usuń nadmiar tłuszczu i ostrym nożem pokrój na cienkie plasterki. Wrzuć na 2 minuty do osolonej wrzącej wody, osącz. Na patelni rozgrzej tłuszcz, przyrumień na nim 1 ząbek czosnku, kromkę chleba i 4 plasterki cynaderek. Odstaw do ostygnięcia i zmiksuj na gładką masę. Ponownie rozgrzej tłuszcz na patelni, podsmaż na nim pozostałe cynaderki wraz ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku oraz łyżeczką posiekanej natki. Kiedy się przyrumienią, wlej sherry, dodaj zmiksowaną masę i dopiero wtedy posól. Podlej filiżanką wody, wsyp mąkę kukurydzianą, przypraw do smaku pieprzem. Duś na małym ogniu, póki sos nie zgęstnieje. Przełóż na talerze, posyp resztą natki. Podawaj z sosem z awokado i sosem pomidorowym.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki jest Twój ulubiony napój?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Czereśnie suszone Czereśnie suszone

    Producent: Helio


    W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

    Julie M. Simon

    Wydawnictwo: Vital


    Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE