Przygotowanie:
Kuchnia:
niemiecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
40 dag wołowiny,
25 dag selera,
30 dag mrożonej fasolki szparagowej,
1 sztuka por,
4 łyżki oleju,
1 sztuka i 1/4 litra rosołu,
25 dag makaronu,
sól. pieprz,
posiekana natka pietruszki.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokroić w kostkę. Selera po obraniu i umyciu także pokroić w kostkę.
- Fasolkę szparagową rozmrozić.
- Pora oczyścić, umyć i pokroić w krążki.
- Na gorącym oleju podsmażyć kostki masła. Dolać rosół i zagotować.
- Po 20 minutach dołożyć warzywa i gotować jeszcze przez 40-50 minut.
- Na 20 minut przed końcem gotowania dodać makaron.
- Gotowe danie przyprawić do smaku.