Dzisiaj jest: Wtorek, 24.05.2022 Imieniny: Joanny i Zuzanny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Danie reńskie


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 40 dag  wołowiny,
  • 25 dag  selera,
  • 30 dag  mrożonej fasolki szparagowej,
  • 1 sztuka por,
  • 4 łyżki  oleju,
  • 1 sztuka i 1/4 litra rosołu,
  • 25 dag  makaronu,
  • sól. pieprz,
  • posiekana natka pietruszki.

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę. Selera po obraniu i umyciu także pokroić w kostkę.
  2. Fasolkę szparagową rozmrozić.
  3. Pora oczyścić, umyć i pokroić w krążki.
  4. Na gorącym oleju podsmażyć kostki masła. Dolać rosół i zagotować.
  5. Po 20 minutach dołożyć warzywa i gotować jeszcze przez 40-50 minut.
  6. Na 20 minut przed końcem gotowania dodać makaron.
  7. Gotowe danie przyprawić do smaku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 24


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE