Przygotowanie:
Kuchnia:
niemiecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 40 dag wołowiny,
- 25 dag selera,
- 30 dag mrożonej fasolki szparagowej,
- 1 sztuka por,
- 4 łyżki oleju,
- 1 sztuka i 1/4 litra rosołu,
- 25 dag makaronu,
- sól. pieprz,
- posiekana natka pietruszki.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokroić w kostkę. Selera po obraniu i umyciu także pokroić w kostkę.
- Fasolkę szparagową rozmrozić.
- Pora oczyścić, umyć i pokroić w krążki.
- Na gorącym oleju podsmażyć kostki masła. Dolać rosół i zagotować.
- Po 20 minutach dołożyć warzywa i gotować jeszcze przez 40-50 minut.
- Na 20 minut przed końcem gotowania dodać makaron.
- Gotowe danie przyprawić do smaku.