Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 1 sztuka puszka mięsa wołowego,
- 20 dag cebuli,
- 20 dag świeżej papryki,
- 20 dag szynki,
- 20 dag kiełbasy czosnkowej,
- 20 dag krabów,
- 1 sztuka puszka zielonego groszku,
- 1/2 sztuki puszki soku pomidorowego,
- 1 szczypta sproszkowanego szafranu,
- 1 łyżeczka soli,
- 15 dag ryżu.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso wołowe pokroić w kostkę. Cebulę obrać i grubo posiekać.
- Paprykę umyć, przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobne paski. Szybkę i kiełbasę czosnkową pokroić w kostkę.
- Mięso, cebulę, kostki szynki i kiełbasy, kraby, paski papryki włożyć do jednego garnka.
- Dodać groszek z sosem z puszki i sok pomidorowy.
- Podgrzać wszystko i przyprawić do smaku szafranem i solą.
- Ugotować ryż w osolonej wodzie, potem odcedzić i włożyć do gorącej zupy. Natychmiast podawać.