Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Danie z Walencji


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka mięsa wołowego,
  • 20 dag  cebuli,
  • 20 dag  świeżej papryki,
  • 20 dag  szynki,
  • 20 dag  kiełbasy czosnkowej,
  • 20 dag  krabów,
  • 1 sztuka puszka zielonego groszku,
  • 1/2 sztuki puszki soku pomidorowego,
  • 1 szczypta  sproszkowanego szafranu,
  • 1 łyżeczka  soli,
  • 15 dag  ryżu.

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso wołowe pokroić w kostkę. Cebulę obrać i grubo posiekać.
  2. Paprykę umyć, przeciąć na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobne paski. Szybkę i kiełbasę czosnkową pokroić w kostkę.
  3. Mięso, cebulę, kostki szynki i kiełbasy, kraby, paski papryki włożyć do jednego garnka.
  4. Dodać groszek z sosem z puszki i sok pomidorowy.
  5. Podgrzać wszystko i przyprawić do smaku szafranem i solą.
  6. Ugotować ryż w osolonej wodzie, potem odcedzić i włożyć do gorącej zupy. Natychmiast podawać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE