Przygotowanie:
Kuchnia:
niemiecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 osób
Składniki
30 dag mięsa wołowego,
30 dag mięsa wieprzowego,
3 sztuki cebule,
2 łyżki oleju,
75 dag ziemniaków,
sól. pieprz,
odrobina sproszkowanej papryki,
trochę majeranku,
1/4 sztuki litra białego wina,
1/2 sztuki litra rosołu,
kubek śmietany.
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Oba składniki podsmażyć na gorącym oleju.
- Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawić do smaku solą, pieprzem, sproszkowaną papryką i majerankiem. Wymieszać z winem i przez 45 minut dusić.
- Po 15 minutach dolać rosół.
- Do gotowego dania dodać śmietanę i jeszcze raz przyprawić do smaku.























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!