Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Danie z cebuli i ziemniaków


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 osób


Składniki

  • 30 dag  mięsa wołowego,
  • 30 dag  mięsa wieprzowego,
  • 3 sztuki cebule,
  • 2 łyżki  oleju,
  • 75 dag  ziemniaków,
  • sól. pieprz,
  • odrobina sproszkowanej papryki,
  • trochę majeranku,
  • 1/4 sztuki litra białego wina,
  • 1/2 sztuki litra rosołu,
  • kubek śmietany.

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Oba składniki podsmażyć na gorącym oleju.
  2. Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawić do smaku solą, pieprzem, sproszkowaną papryką i majerankiem. Wymieszać z winem i przez 45 minut dusić.
  3. Po 15 minutach dolać rosół.
  4. Do gotowego dania dodać śmietanę i jeszcze raz przyprawić do smaku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE