Przygotowanie:
Kuchnia:
niemiecka
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 5 osób
Składniki
- 30 dag mięsa wołowego,
- 30 dag mięsa wieprzowego,
- 3 sztuki cebule,
- 2 łyżki oleju,
- 75 dag ziemniaków,
- sól. pieprz,
- odrobina sproszkowanej papryki,
- trochę majeranku,
- 1/4 sztuki litra białego wina,
- 1/2 sztuki litra rosołu,
- kubek śmietany.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso pokroić w kostkę, cebulę w krążki. Oba składniki podsmażyć na gorącym oleju.
- Dodać obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i przyprawić do smaku solą, pieprzem, sproszkowaną papryką i majerankiem. Wymieszać z winem i przez 45 minut dusić.
- Po 15 minutach dolać rosół.
- Do gotowego dania dodać śmietanę i jeszcze raz przyprawić do smaku.