Dzisiaj jest: Niedziela, 07.06.2020 Imieniny: Roberta i Wiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Danie z czarnej rzepy


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • po 50 dag czarnej rzepy, marchwi i brukwi,
  • 30 dag  ziemniaków,
  • 2 sztuki cebule,
  • 50 dag  mięsa wieprzowego,
  • 3 dag  masła lub margaryny,
  • sól. pieprz,
  • 1 łyżka  kminku,
  • 1/8 sztuki litra białego wina,
  • 1/2 sztuki pęczka naci pietruszki.

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać czarną rzepę, marchew, brukiew, ziemniaki i cebulę. Rzepę pokroić na kawałki, marchew w plasterki, brukiew, ziemniaki i mięso w kostkę, cebulę w krążki.
  2. Mięso podsmażyć na gorącym tłuszczu, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.
  3. Zalać winem i 1/2 litra wody.
  4. Dusić pod przykryciem około 30 minut.
  5. Dodać warzywa i gotować jeszcze przez 25 minut. Przed podaniem na stół posypać potrawę posiekaną nacią pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 25


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE