Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/2 sztuki piersi z kurczaka podzielonej na kawałki,
12 sztuk dużych hiszpańskich oliwek,
roztrzepane jajko,
bułka tarta,
oliwa z oliwek.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kawałeczki piersi z kurczaka delikatnie oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na patelni. W oddzielnych miseczkach przygotuj roztrzepane jajko oraz bułkę tartą.
- W międzyczasie rozgrzej patelnie z odrobiną oliwy. Hiszpańskie oliwki kolejno zanurzaj w jajku i panierce. Smaż do momentu uzyskania złotego koloru.
- Na patyczki do szaszłyków nadziej kawałeczki piersi i panierowane oliwki. Serwuj jako przekąskę ?na jednego kęsa?. Panierowane oliwki doskonale sprawdzą się na każdym Kinder Balu.