Przygotowanie:
Kuchnia:
hiszpańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 1/2 sztuki piersi z kurczaka podzielonej na kawałki,
- 12 sztuk dużych hiszpańskich oliwek,
- roztrzepane jajko,
- bułka tarta,
- oliwa z oliwek.
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kawałeczki piersi z kurczaka delikatnie oprósz solą i pieprzem. Podsmaż na patelni. W oddzielnych miseczkach przygotuj roztrzepane jajko oraz bułkę tartą.
- W międzyczasie rozgrzej patelnie z odrobiną oliwy. Hiszpańskie oliwki kolejno zanurzaj w jajku i panierce. Smaż do momentu uzyskania złotego koloru.
- Na patyczki do szaszłyków nadziej kawałeczki piersi i panierowane oliwki. Serwuj jako przekąskę ?na jednego kęsa?. Panierowane oliwki doskonale sprawdzą się na każdym Kinder Balu.