Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Domowa frittata


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 250 g  kiełbasy podwawelskiej
  • 2 sztuki cebule
  • 150 g  tartej mozzarelli
  • 100 g  zielonych oliwek
  • 6 sztuk jajek
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 łyżeczka  bułki tartej
  • 1 łyżeczka  posiekanego szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełbasę pokrój w plasterki. Cebulę obierz i pokrój w piórka. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju i podsmaż na nim kiełbasę i cebulę.
  2. Naczynie żaroodporne posmaruj olejem ze smażenia i posyp bułką tartą.
  3. Jajka roztrzep w misce. Dodaj tartą mozzarellę, szczypiorek i przekrojone na połówki oliwki. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wrzuć kiełbasę z cebulą. Wymieszaj.
  4. Gotową masę przelej do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez 20 minut. Pod koniec pieczenia sprawdź patyczkiem czy jajka się równo ścięły w całej zapiekance.
Smacznego!


Źródło przepisu: gazeta moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE