Przygotowanie:
Kuchnia:
amerykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
250 g wołowiny
3 sztuki bułki z sezamem
cukier
curry
3 sztuki liście sałaty
3 plastry ananasa z puszki
1 łyżka majonezu
1/2 łyżki musztardy
sól
1 sztuka jajko
pieprz
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Mięso zmiel, dodaj surowe jajko, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na gładką masę. Z mięsa formuj kotlety o średnicy bułek i grubości 1 cm. Smaż na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
- Majonez wymieszaj z musztardą. Dopraw cukrem i curry do smaku.
- Bułki przetnij na pół. Dolną połówkę posmaruj sosem majonezowym. Następnie połóż liść sałaty, kotlet, plaster ananasa i przykryj drugą połówką bułki.
Źródło przepisu: przyślij przepis!