Dzisiaj jest: Czwartek, 19.05.2022 Imieniny: Piotra i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Domowe hamburgery


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

amerykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 250 g  wołowiny
  • 3 sztuki bułki z sezamem
  • cukier
  • curry
  • 3 sztuki liście sałaty
  • 3 plastry  ananasa z puszki
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1/2 łyżki  musztardy
  • sól
  • 1 sztuka jajko
  • pieprz
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso zmiel, dodaj surowe jajko, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na gładką masę. Z mięsa formuj kotlety o średnicy bułek i grubości 1 cm. Smaż na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.
  2. Majonez wymieszaj z musztardą. Dopraw cukrem i curry do smaku.
  3. Bułki przetnij na pół. Dolną połówkę posmaruj sosem majonezowym. Następnie połóż liść sałaty, kotlet, plaster ananasa i przykryj drugą połówką bułki.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE