Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
2 szklanki fasoli Jaś
2 sztuki duże marchewki
pietruszka
mały seler
por
natka pietruszki
30 dag parówek cielęcych lub wędliny z indyka
mały przecier pomidorowy
półtorej łyżki mąki
papryka czerwona
majeranek
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa pokroić w kostkę, pora w talarki. Namoczoną wcześniej fasolę przez 12 godzin gotować w osolonej wodzie, gdy nieco zmięknie, dodać warzywa i pokrojoną w kostkę wędlinę bądź parówki, wymieszać i gotować dalej.
- Gdy fasola i warzywa będą miękkie, dodać przyprawy i mąkę.
Źródło przepisu: książka przepisy czytelników