Dzisiaj jest: Wtorek, 11.08.2020 Imieniny: Zuzanny i Filomeny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Gołąbki dolma


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • słoik liści winogron,
  • 50 dag  mielonej wołowiny,
  • 1 szklanka  ugotowanego ryżu,
  • posiekana cebula,
  • sól. pieprz,
  • posiekana natka pietruszki,
  • oliwa.

Sposób przyrządzania:

  1. Opłukać liście winogron, przebrać, odłożyć gorsze.
  2. Składniki farszu wymieszać i doprawić.
  3. Łyżkę farszu ściśle zawinąć w jeden liść.
  4. Liście winogron, które nie nadawały się do gołąbków umieścić na dnie naczynia żaroodpornego.
  5. Ułożyć na nim dolma, podlać wodą, skropić oliwą, nakryć i piec w piekarniku około 45 minut. Ostudzić w naczyniu i podać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE