Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Gołąbki z kaszą jaglaną


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  kaszy jaglanej
  • średniej wielkości główka kapusty białej
  • 25 dag  szynki wędzonej
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę opłukać, oczyścić, zalać w garnku gotującą wodą. Po 5 min. odcedzić. Szynkę pokroić w drobną kostkę, wymieszać z kaszą, doprawić solą i pieprzem.
  2. Kapustę sparzyć w garnku, aby liście zmiękły. Ostrożnie ściąć liście, rozłożyć i wyciąć grube nerwy liściowe. Na każdy liść kłaść 1-1,5 łyżki kaszy, zawinąć gołąbki. Dno dość dużego garnka wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty.
  3. Ułożyć warstwami gołąbki i zalać wodą, by były całkowicie przykryte. Gotować ok. 3 godzin, aż kasza będzie miękka.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE