Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Gołąbki dolma


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • słoik liści winogron,
  • 50 dag  mielonej wołowiny,
  • 1 szklanka  ugotowanego ryżu,
  • posiekana cebula,
  • sól. pieprz,
  • posiekana natka pietruszki,
  • oliwa.

Sposób przyrządzania:

  1. Opłukać liście winogron, przebrać, odłożyć gorsze.
  2. Składniki farszu wymieszać i doprawić.
  3. Łyżkę farszu ściśle zawinąć w jeden liść.
  4. Liście winogron, które nie nadawały się do gołąbków umieścić na dnie naczynia żaroodpornego.
  5. Ułożyć na nim dolma, podlać wodą, skropić oliwą, nakryć i piec w piekarniku około 45 minut. Ostudzić w naczyniu i podać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE