Dzisiaj jest: Czwartek, 23.09.2021 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Gołąbki dolma


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • słoik liści winogron,
  • 50 dag  mielonej wołowiny,
  • 1 szklanka  ugotowanego ryżu,
  • posiekana cebula,
  • sól. pieprz,
  • posiekana natka pietruszki,
  • oliwa.

Sposób przyrządzania:

  1. Opłukać liście winogron, przebrać, odłożyć gorsze.
  2. Składniki farszu wymieszać i doprawić.
  3. Łyżkę farszu ściśle zawinąć w jeden liść.
  4. Liście winogron, które nie nadawały się do gołąbków umieścić na dnie naczynia żaroodpornego.
  5. Ułożyć na nim dolma, podlać wodą, skropić oliwą, nakryć i piec w piekarniku około 45 minut. Ostudzić w naczyniu i podać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 24


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Przyprawy, które leczą Przyprawy, które leczą

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Czy wiesz jak wielka siła tkwi w przyprawach i ziołach? "Przyprawy, które leczą. Lecznicza moc natury” to bezcenna publikacja zgranego duetu specjalistów od zdrowego odżywiania i ekologicz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE